Vad tycker jag?

Just nu sitter jag och försöker skriva ett inlägg till svenskan imorgon, det är vår läxa. Problemet är att jag inte tycker något speciellt eller intressant om något som är värt att skriva om! Vad tycker jag? Jag tycker ingenting! Jag måste ju välja någonting jag själv tycker är intressant för att min text överhuvudtaget ska bli intressant att läsa för andra.
Kanske högre studiebidrag, färre läxor eller lättare för unga att skaffa sommarjobb? Inget av det jag nyss radade upp intresserar mig inte särkillt mycket!  Men jag måste komma igång snart. Bläää.

- Is this it?

- Yes it is!
Idag efter att Patrick tog tåget hem till Arvika gick jag och Björn och kollade Bengans. Jag var ut efter en skiva, The Strokes - Is This It, men det slutade med att jag kom därifrån med fyra...
The Last Days Of April var där, så var tvungen att köpa en singel och få den signerad. Och fick detektivbyrånskivan av Björn, Tack <3! Så det blev inte så dyrt, fyra skivor för 147kr.

The Last Days Of April - Who's on the phone?
Detektivbyrån - Hemvägen Ep
Iggy Pop - Beat em up
The Strokes - Is This It

image15

Candy Cigarette

image14

Idag åkte jag och Björn in till stan för att träffa Patrick igen. Vi tre gick till kulturhuset främst för att besöka utsällningen av
Sally Mann, henne känner man igen från ett program ur KOBRA. Fin, fräck och speciell utställning enligt mig, det var väldigt mycket folk där, antagligen för att de sett programmet. Tror jag ska försöka åka dit igen någon dag då det är lite lugnare och verkligen ta in konsten. Vi passade dessutom på att kolla på Jesper Walderstens utställning: Här kommer jag.
Slutsats: Gå oftare på kulturhuset!

Björnbesök

Nu har jag inte skrivit i bloggen på ett par dagar, det är för att Björn varit här! Just nu är han på Bright Eyes konsert, inte jag eftersom att jag bara är 17år, orättvisst! Vi har haft det trevligt (:
I torsdags kollade vi min nyinköpta film Chicago, en musikalfilm om ett kvinnofängelse och publicitetskåta förbrytare.
Sedan, i fredags efter skolan träffade jag Björn och hans kompis Patrick från Arvika inne i stan, lite senare kom också Chrisopher från Falköping. Vi tralla runt lite i stan innan de skulle på konsert på Cirkus och se Arcade Fire. Det var skojj och jag åt på Sandys. Det som var lite fånigt och nördigt var att Patrick och Björn hade exakt likadana skor, väska och påse från Fade, ångrar att jag inte tog kort :D 

21 mars - Grattis Pappa!

Idag fyllde min pappa år, det firade vi med semeltårta, yummi! Han fick en Hard rock café pin, en miniatur Van Halen gitarr och Rocky dvd-boxen. Jag tror han blev glad (: Grattis Pappa!
Sen nu ikväll så kommer Björn hit och stannar till på söndag, det ska bli jättemys (: <3

Musik

image13

Musik som ska köpas när jag har pengar;

Mika - Life in cartoon Motion
Wolfmother - Wolfmother
Fatboy Slim - You've come a long way, baby
Amelie från Montmartre soundtracket

Frisyr

Snart måste jag klippa mig, det var senast i maj förra året jag gjorde det. Jag har en rätt klar bild över hur det ska se ut, hoppas bara att frisören jag går till ska förstå. Sedan ett par år tillbaka lider jag av frisörskräck, det var första gången jag skulle klippa lugg och frisören klippte alldeles för kort och styla mitt hår som om jag var en skitunge på 5 år! Usch!
I alla fall så ser jag ut
såhär just nu. Eller några veckor sedan.
Och jag vill ha bort rätt mycket av längden innan i sommaren, är lite trött på den frisyren jag har nu. Bara ivägen!
Vill ha en blandning mellan bilden i mitten längst upp och bilden nedan. Lite mer inramat ansikte bara. Hoppas det funkar, trots att jag inte har giraffhals.

Frisyr 1

Bild från Royston Blythe

Jag saknar konståkningen

Nu har jag precis kommit hem från en 45 minuters lång promenad. Det var skönt, men det blåste väldigt kallt emellanåt. Promenaden blev till Akalla och tillbaka med massor av omvägar. På vägen hem svänge jag förbi ishallen och just då hade min gamla konståkningsgrupp träning, det var jättekonstigt att stå utanför och kolla in på isen. En gång var jag med där, men nu hinner jag inte med skolan. Jag saknar konståkningen. På senare tid har märkt ett behov för mig att uttrycka mig till musik, det låter helt knäppt, men det är sant. Släpp mig fri på ett stort fällt med en iPod och inga åskådare så skuttar jag runt som en ko som varit instängd hela sitt liv! Men jag kanske går på SKK-lägret i slutet av sommaren, och börjar om med konståkningen igen, då vill jag tävla också. Då ska jag antingen åkta till Detektivbyrån, Thomas Newman eller Yann Tiersen (:


"Jag skulle vilja sjukskriva mig"

Jag har sovit på tok för lite de senaste dagarna. Imorn har jag mitt första prov i Matte B och då måste jag vara utvilad och känna mig säker på det vi har. Därför gick jag efter franskan, min första lektion, i studiefrämjande och skönetssömnfrämjande syfte till reception och sa att jag skulle vilja sjukanmäla mig resten av dagen. Det hade jag bestämt redan innan jag åkte till skolan, jag missar ändå bara två lektioner. Varför jag åkte till skolan enbart för franskan var för att jag pluggat in 50 ord, och det kändes onödigt att skjuta upp det när jag ändå kunde orden.

Just nu sitter jag och äter lunch, köpte tomatsoppa på burk från Campells och en fralla. Soppan var jättegod, inte ätit deras tomatsoppa tidigare. När jag skrivit klart här och ätit klart ska jag göra klart en mattestencil och sen sova. Sen ska nog jag och min syrra ut och gå i 45minuter i det fina vädret (:
Sen mera plugga! Jippi!

Mitt lejon

Lurven, mitt gråa lejon och allas lurviga favoritkatt, har blivit klippt! Men vi vet inte av vem? Vi har haft misstankar om att han går och äter hemma hos någon annan, för det finns stunder då han vart borta ett helt dygn och när han kommer hem är han hungrig. Nu får han frisörvård också, han har ingen man längre! Buhu.
Men tanten, eller vem det nu är, är nog bara snäll och har lite tid över ^^

181058-11

Vårkänslor

Åh, idag när jag åkte hem från skolan så tog jag som vanligt t-banan mot Akalla. Allt var som det brukar, jag ville hem så fort som möjligt och hitta en sittplats. Efter solna centrum hittade jag äntigen en plats i den gamla vagnen jag var i. Jag pustar ut och tar fram min iPod. Framför mig står det en tjej och en kille i min ålder ungefär och gullar! Jag blir så avundsjuk, men ändå lite glad! Jag saknar min Björn <3 Jag kunde inte låta bli att le (: De lyckas skina upp hela den lilla vagnen, alla ler och kollar med menande blickar på varandra, men själva märker de inget! 

Naaaw-kodak-moment!

Nu måste jag plugga franska och matte. Jippi.  

Emelie goes hipphopah'

I helgen fick jag massor av bra musik av Björn, för omväxlings skull annorlunda musik än det jag vanligen lyssnar på, bland annat Justin Timerlake, Gym Class Heroes och Fatboy slim. Jag har nog blivit mer öppen för olika genrer, allt från en gatumusikant med dragspel till, ja, Justin Timberlake. När jag imorse delade med mig av denna slutsats att jag kanske lite smått börjar tycka Justin Timberlakes musik och att Fatboy Slim är bra blev mina kära kompisar rädda! Emelie goes hipphoppah! Men det är lugnt, jag överlever! Ni kan alltid kolla min last.fm så det inte spårar ur för mig! ;D

Måste plugga vidare nu! ^^


Första vårdagen

Idag var det hur fint väder som helst! Solen gjorde mig jätteglad och pigg imorse när jag vaknade och jag bestämde mig för att gå ut och promenera. Istället för att gå runt här i förortsbetongen så drog jag med min syrra till stan, där åkte vi till Djurgården och gick tillbaka till centralen. Visserligen hade det hunnit bli lite muligt, men det var trevligt i alla fall, det var lite jobbigt att det blåste så mycket. I stan åt vi på Max och fikade på Cafe Sergel, tror jag det hette, jättemysigt fik. De brevid oss pratade franska och jag förstod faktiskt en del, vill också vara uber på franska. Vi köpte en present till pappa också, jag tror att han kommer bli jätteglad!

Bilder från idag


Skor

Woho, matriell lycka jag har glömt att förmedla! Förra fredagen sprang jag på ett par skor jag blev kär i, som jag på lördagen köpte. Just nu har jag sju par skor jag använder utomhus och tre par skor jag köpt någon gång under de sex senaste månaderna jag väntar med att använda tills det blir vår och sommar, varav de paret jag köpte i lördags. Plus två eller tre par skor jag inte använder. Så jag har drygt 10par skor... jippi ;D Jag älskar skor!
Här är skorna jag köpte förra lördagen för 350kr (:

image11

Kill Bill

Nu har jag precis sett klart Kill Bill 2 på tv, såg ettan förra veckan. Har visserligen båda på dvd, men de är värda att se flera gånger. Det har blivit mycket film hittills den här veckan, två i skolan och nu Kill Bill 2. Båda Kill Bill filmerna är otroligt snyggt gjorda, unika. Föredrar ettan faktiskt, där är det bara hämd som gäller, inte så mycket andra känslor. Jag är för trött för att utveckla detta, tycker om dessa filmer otroligt mycket i alla fall. I skolan såg jag American History X och Italienska för nybörjare. Den förstnämnda filmen var otroligt bra, man fick definitivt något att fundera på efter eftertexterna. Usch, visare verkligen hur hemsk världen och vissa människor kan vara. Hur mycket ont det finns i världen och i människor. Den andra filmen såg vi i svenskan för att få bättre insikt i hur danska låter. Filmen handlade om kärlek och olika relationer, inte överdrivet imponerad tyvärr. Kändes som en film för 35-åringar som behöver lite inspiration i sitt liv. Lite orealistiskt emellanåt. Men i det syfte vi såg den var den ju bra, danska i en och fyrtio minuter.


Gratis te

Bli medlem här, man får gratis te!
Nämn att det var Whatyouwill_@hotmail.com som tipsade er så blir jag glad panda :)

Bright Eyes

Bright Eyes biljett säljes, kolla länken!
http://www.tradera.com/auction/aid_40426705
Lunchrast

Nu har jag lunchrast, har ont i huvudet, skulle inte varit med på idrotten. Min förkylning blev bara värre. Efter sista lektionen ska jag förbi västermalmsgallerian och köpa lite presenter, det får jag inte glömma. Sen hem och PluggaPluggaPlugga!!! Sen trummor, äta, prata med Björn <3, dega och sova (:

Fullmåne

Inatt  var det fullmåne, eller i alla fall nästan. Dels det och att jag sov till 13.30 i söndags har gjort att jag inte kunna sova nåt till idag. Klarar inte av fullmånar. Ont i huvudet har jag med, får bli huvudvärkstablett innan skolan. Nu ska jag dricka upp mitt vaniljte, byta kläder och gå till skolan.  

Bokrea

Jag har fått gå lös på drygt fyra bokreor, detta har resulterat i 11 böcker och minus 383,70kr i plånboken, alltså ungefär 34kr styck. Tack Björn som betalade en bok och tack mamma och pappa för att ni betalade flera böcker! Jag är jättenöjd, nu har jag böcker för två år, eller nästan i alla fall. Fem av de böcker jag köpte kostade bara 14.50kr styck! Det var Pengiun Classics i jättefint skick, pocket, de brukar kosta mer än 100kr i vanliga fall. 
Tänkte lista de böcker jag köpte, bara för att det egentligen inte intresserar någon annan än mig själv, eller gör det? 

Dan Brown - Änglar och demoner
Dan Brown - I cirkelns mitt
Åsne Seierstad - Hundra och en natt
Åsne Seierstad - Bokhandlaren i Kabul
Mineko Iwasaki - Jag, en geisha
Chun Sue - Beijing doll
Sébastien Japrisot - En långvarig förlovning
Daniel Defoe - Robinson Crusoe
Conan Doyle - The hound of the Baskevilles
Charles Dickens - Oliver Twist
Walter Scott - Ivanhoe
Robert Louis Stevenson - Treasure island


En vecka

I en hel vecka var jag tillsammans med Björn, det var hur mys som helst :) Han kom upp hit 21.2 och jag stannade hemma hos honom till 28.2. Vi hann med en hel del här, vi fyllde ett år, vi var på musikal och vi var på skivmässa :) I lördags efter skivmässan tog vi buss till Öland, bussen hade inga säkerhetsbälten och lät mycket, det var lite jobbigt /: men vi överlevde.
Hemma hos Björn tog vi det otroligt lugnt, vi gick inte ut på varken söndagen eller måndagen, dels för att vi inte orkade och för att Björn var lite sjuk.  Men det gjorde inget, vi hade kul i alla fall, vi kollade på film och drack massa te och så var vi duktiga och pluggade också ^^
I tisdags åkte vi in till stan ett litet tag och jag fick chans att använda mina presentkort på
Body Shop! Verkligen efterlängtat! Hade 250kr jag fått av mina föräldrar + 200kr jag fick av Björn. Köpte Papaya Body Butter och Cocoa Body Scrub, kändes jättelyxigt, tillsammans kostade de 380kr! Och om man handlade för över 400kr skulle man få en present, så köpte en "puff" och kom upp i 403kr. Så jag fick en necessär, som jag trodde var tom. Men den visade sig innehålla en liten Passionfruit Body Butter, en vitamin E creme, White Musk eau de toilet och en läppglans, gissa om jag blev som en liten skitunge på julafton :D På onsdagen gick min buss 16.15, men vi åkte in till Kalmar redan vid 10 för Björn hade skola. Vi åt på thairestaurang som avslut :)
Natt

Nu har jag precis packat upp, kom hem från Öland och Björn tidigare ikväll. Kommer sakna dig Björn, men nu är det bara tre veckor tills vi ses igen, det är inte så länge. Tack för att du är så snäll och för alla saker, mwhihi :) Älskar dig <3

Berättar mer om alla prylar imorgon, materiell lycka måste förmedlas till omvärlden!

I alla fall, nu är det natt och jag borde sova, det ska jag också, så snart jag skrivit klart det här inlägget. Mitt rum måste omorganiseras, egentligen vill jag göra det nu, men måste sova för att inte helt vända på dygnet (inte för att jag inte redan gjort det...). Imorgon när jag vaknar ska jag göra klart ett arbete i biologin, sen ska jag träffa Lea och kanske Jarre och gå på bio. Sen på kvällen ska jag försöka städa lite i mitt rum, skriva i min "Mina böcker" bok från pocketshop om en bok jag nyss läst ut. Mer om den boken i något annat inlägg. Jag borde träna lite, men är förkyld, får mesträna lite hemma. Är världens klenaste människa, speciellt i armarna, jag lovar! Så för göra, öhh, sånna där lyft, armhävningar! Det har jag inte gjort på år, inge bra.

Inlägg som ska skrivas: Mina dagar med Björn, Materiell lycka (skivor, body shop, böcker), The Catcher in the Rye, Nya nyttiga jag...