All of these voices

Hemma, det är skönt. Igår var jag bara hemma en snabbis efter jobbet innan jag åkte hem till Madde på hennes über-tjejkväll! Vi körde sanning och konka och såg Bring it on, helt klockrent och jättekul! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Bilder kommer laddas upp på bilddagboken, länkar då bilderna finns där.

Beneath the sheets of paper lies my truth

Min blogg innehåller ändlöst många onödiga inlägg och här är ännu ett! Har inget kul eller intressant att skriva om faktiskt. Mitt liv är rätt tråkigt och orättvisst just nu och jag hatar nästintill allt och alla. Ingenting tjänar någonting till. Det jag har att se fram emot är Arvikafestivalen i sommar och då jag går ut trean, för jag har verkligen noll koll vad jag ska göra sen. Jag har verkligen valt fel linje, eller det känns i alla fall så för tillfället. De enda ämnena som är intressanta är fysik, foto, svenska och engelska.

 


 

You might wake up and notice you're someone you're not

Idag såg jag ett mästervärk, filmen The Pianist. Jag drogs in i filmen och förlorade all verklighetsuppfattning, det var filmen och jag. Handlingen var hemsk och vad som är ännu hemskare att den återspeglar verkligheten för många människor under andra världskriget. Klyschigt nog, men se den om ni inte sett den!
Jag har egentligen ingen pålitlig kunskap om krig och mina kommande åsikter är knappt genomtänka, men klaga lagom! Vi har läst rätt mycket om krig i historian och det har fått mig att tänka annorlunda. Vi svenskar sitter som i en liten bubbla skyddad från omvärlden, emellåt på nyheterna nämner de antalet döda efter ett strid i ett land långt borta och sen är det inget mer med det. Fem minuter efter sändningen har hela halva Sverige glömt bort vad nyheterna handlade om. Hej.
När man ser filmer som The Pianist eller läser om krig så är det nästan oundvikligt att inte tänka "Hur kan folk vara så korkade?". Men här sitter vi själva, idioter och följer trender slaviskt som om världen skulle gå under annars. Men det är kanske det den gör snart om vi fortsätter tönta oss? Det är rätt hemskt att det fortfarande idag dör en massa oskyldigt folk i krig och andra strider som vi i Sverige knappt vet av och inte är ett dugg insatta i. Vi skulle förhindra en jättemycket! Men usch, vi är så jävla lata i det här landet. Jag menar, orka stänga resa sig och stänga av tv:n.

image54

Come back and haunt me

Ännu igen har jag inte skrivit på länge. Det går väl i perioder som med allt annat. Jag tror hela livet går i perioder. Hur ska man då veta att man är sitt sanna jag? Eller går det också i perioder. Dagens funderingar jag lämnar åt någon annan att fundera på. Jag hinner inte filosofera, jag ska räkna matte. Blä. Ikväll ska jag dessutom försöka lägga mig någorlunda i tid, får se om jag lyckas. Det skulle vara oerhört skönt med tanke på hur zombie jag varit hela samt hur trött jag är efter första träningen på ett par veckor. Äntligen frisk! Woho! Ja, ännu ett onödigt inlägg från mig. Hälsar alla läsare äta en mandarin för min skull, de är goda!

I am still counting on the stars for a clue

Ett tag sen jag skrev sist och ni som verkligen tycker om min blogg och läser den någorlunda regelbundet kan faktiskt ta och skicka en liten kommentar! På så sätt ver jag hur många som blir deppiga då ni inte hör av från mig här. Hihi.
Rätt mycket har hänt sen sist, ni som känner mig vet nog redan, så jag orkar inte skriva om det. Men jag mår fint men väntar nästan förgäves på att min förkylning ska gå över så att jag ska kunna träna. Imorgon ska jag på filmkväll hemma hos Madde och jag längtar jättemycket!

Dagens låt
Regina Spektor - Fidelity

You only live a day

En lång dag börjar lida mot sitt slut. Jag är rätt nöjd med dagen faktiskt, fysikprovet gick någorlunda bra och jag inte bara suttit hemma hela kvällen! Loggar nog ut från datorn och går och lägger mig och läsa. Just nu läser jag Kafka on the Shore skriven av Haruki Murakami. Har läst en bok med honom tidigare i år, Norwegian Wood, och jag gillade den. Dock var den på svenska och runt 200 sidor, den här är på engelska i Harry Potter och den Flammande Bägaren size, men ser det som en utmaning (:



One more cup of coffee 'fore I go

Jag har seriös koffeinkick just nu, det är jobbigt! Jag nästintill halsade en latte efter jobbet, jag började dricka latte lite smått för två veckor sedan och är oerhört lättpåverkad märker jag! Ska försöka börja plugga inför Fysik A-provet jag har imorgon i Kinematik, men är för hispig och hajpad. Vill egentligen ut och springa av mig, men har galen förkylning! Ingenting har varit på min sida (om man nu kan säga så) den här veckan, bara i måndags då det var Arcade Fire-konsert. Helgen kommer också vara plugg. Men det är mest kompleteringar, sen ska det vara lugnt! Längtar!

Överhajpad kram från mig!

Something filled up my heart with nothing

Arcade Fire. Igår. Annexet. Underbart. Ni som var där håller nog med. Jag hade sällskap av Stocke under kvällen, han är snäll. Sen träffade jag lite annat folk också. Vi kom dit runt 16.00, men satt utomhus och köade allt som allt  en och en halvtimma. Det var soft med tanke på de platserna vi fick längst fram, lite till höger om scenen. Förbandet var lite segt, men jag var trött, hade nog gillat de mer om jag var pigg.
Inte förrän Arcade Fire kom ut på scenen fattade jag vad jag egentligen gjorde där, då blev jag genast pigg! Jag var nog för glad för att komma ihåg öppninglåten? Jag kommer ihåg vissa delar och låtar av konserten starkare än andra. Jag kommer speciellt ihåg Wake up när hela publiken står och skriker, fan vad härligt det var! Jag tror det var ett extranummer. Och så kommer jag ihåg hur jag nästan dog då de spelade Tunnels, blev knäsvag och blev nästan tårögd. Och övergången från Tunnels till Power Out. Precis som med Tunnels var det innan det gick av scenen första gången och avslutade med mina favoritlåt med dem, Rebellion (lies). Okej, okej, jag är galet mer såld på Funeral än Neon Bible.
Jag nuddade Win!
Den här konserten slår det mesta jag sett, kanske till och med allt sett. Jag kan nog stå för att det här var bästa konserten i år.



 
fler bilder kommer snart
http://whatyouwill.bilddagboken.se/

You can stand under my umbrella

Minst sagt respekt!


If you're going to San Francisco, lay some flowers on the grave stone

Jag vill inte vara förkyld, det är för mycket att plugga och det är konsert på måndag! Jag måste vara pigg! Kommande veckan har jag Matte C prov på ca 60 sidor, sedan Fysik A prov i kinematik plus alla andra läxor. Jippi. Men jag ska planera, jag ska inte stressa upp mig. Jag ska göra mitt bästa. Jag ska klara av den här veckan. Veckan efter kommande kommer bli så skön, ingenting inplanerat! Phuu. Värsta ego-pepptalk haha. Jag ska börja planera nu!


image47
Arcade Fire

I'd say you make a perfect angel in the snow

Första snön och Emelie har ett leende från öra till öra. Jag älskar snö, det är ultimat mys och jag blir fem år igen. Jag är inte rädd för att skämma bort mig i snö. Så ifall någon vill åka stjärtlapp eller nått i framtiden, jag finns här för er!



Elliott Smith - Angel in the snow
Red Hot Chili Peppers - Snow (hey oh)

Tomorrow I'll feel fine, it's yesterday that took my breath away

Idag var jag med Linnea inne i stan och kikade i skivaffärer, det blev bara två stycken. Men det var bra, annars hade det blivit dyrt. Vi hade det jättetrevligt i alla fall, det var för längesedan sist vi sågs. Det känns som det är så med alla mina vänner just nu, det ska det bli ändring på! Först var Linnea lite drugdealer sen drog vi till S:t Eriksplan och Record hunter och den andra skivbutiken som ligger på samma gata. Det blev totalt fyra skivor som jag är supernöjd med och för Linnea blev det fem filmer, jag ska tvinga mig hem till henne någon kväll ;D

White Stripes - White Blood Cells
Håkan Hellström - Det är så jag säger det
Arcade Fire - Funeral

Sufjan Stevens - Seven Swans
= 287kr



Senare tränade jag Kick-boxning med Sandra, då fick jag massa presenter från London! Jag fick två små lyckokatter från China Town (visste inte att det fanns i London!). Sen så fick jag choklad jag ska äta efter nyår, ett Candy Cotton lip balm och ett vykort. Jag blev glad :)

Kinematik, hemlagad mat och film

Igår var en väldig bra dag, jag åt ordentligt, pluggade kinematik och såg en Studio Ghibli film, The Cat Returns. Linn lagar verkligen jättegod mat! Till lunch fick jag fullkornsspagetti med hemgjord tomatssås och till förrätt en halv avocado och sallad, tomatsåsen innehöll bland annat kikärtor och soltorkade tomater. Helt vegetariskt! Sen till middag fick jag jasmineris och friterade grönsaker samt friterad fisk och räkor. Om jag någonsin blir vegetarian, ganska osannolikt, så ska Linn bli min personliga kockerska! Jag blir hungrig.
Kanske inte lika intressant, men sen pluggade vi kinematik, en del av fysik a. Vi var duktiga och vi tycker att vi kan allt om acceleration nu. Jag måste plugga fritt fall idag samt matte, har prov nästa vecka. Major buhu.
Och filmen vi såg, The Cat Returns, var urgullig precis som alla andra Studio Ghibli filmer! Den handlade om katter självklart. Dock var moralen otroligt skruvad. Typ rädda katter - det är bra, men ät inte ihjäl dig. Ge inte upp, katter kan prata och det är okej att bli kär i en katt! Rekommenderas ^^

 

image43